Doordeweekse altijd lekkere pasta met groenten en tomatensaus, vegan

Voor die dagen dat je echt geen inspiratie, zin, tijd hebt om iets klaar te maken waar je bij na moet denken. Waar je geen zin en energie hebt om een recept te volgen. Waar je eigenlijk zin hebt om eten te laten komen, maar dat is weer zo ongezond. En je eigen eten is eigenlijk altijd lekkerder. En je hebt nog zat in huis om iets te maken.

Voor dat soort dagen (hier op het portugese platteland is eten thuis laten bezorgen een verre droom, dus voor ons is dat toch geen optie) is een pastapannetje altijd makkelijk. Je kan er allerlei groentenĀ  ingooien (zelf gesneden, uit het koelvak van de supermar(q/k)t of uit de diepvries), een blik tomaten of een pot of fles tomatensaus, sojakorrels en/of champignons of witte bonen als eiwitbron, wat boerenkool of spinazie uit de vriezer of uit het koelvak erdoor en tadaah, een supergezonde pastasaus.
Volkorenpasta erbij (of courgettepasta of iets anders glutenvrij’s) , vegan parmezan erover en je kunt je opkrullen op de bank en netflix opzetten.

Of met een lekker glas wijn erbij tegenover je lief aan tafel gaan zitten. Net wat voor dag het is.

Oh ja, niet gezond en mindful trouwens, netflix kijken onder het eten. Maar ja, soms wel erg lekker voor je gemoedstoestand. Op van die dagen. Ook belangrijk!

Je maakt dit nog makkelijker door een mirepoix in voorraad te hebben. Een prachtig woord voor een mengsel van gesnipperde ui, bleekselderij en wortel, dat koks gebruiken als basis voor soepen en sauzen. Je kunt het in voorraad maken en in kleine bakjes in de vriezer doen, maar het werkt dan wel alleen als je het rustig laat ontdooien. En dan moet je dus ’s morgens al weten dat je ’s avonds geen zin hebt om te koken.

Hieronder het recept dat ik vanavond maakte. Maar zoals gezegd, dit kan je makkelijk maken zonder recept. En heb je geen bleekselderij in huis dan laat je dat gewoon weg. Ui en knoflook zijn wel essentieel, en de tomatensaus natuurlijk.!

Geen grote foto helaas, geen tijd om er iets moois van te maken šŸ™‚

Recept Afdrukken
Doordeweekse altijd lekkere pasta met groenten en tomatensaus, vegan
Porties
Porties
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *