Een kerstmenu om het leven te vieren

Een puur plantaardig kerstmenu, dat het leven viert voor mens en dier en het is toch een feestje voor iedereen die van lekker eten houdt. En ook nog redelijk licht, je hoeft niet bang te zijn kilo’s aan te komen. Mits je niet veel te veel eet natuurlijk, dat ligt helaas altijd op de loer als het zo lekker en ook nog gezellig is.

Ik heb een 4-gangen kerstmenu gemaakt dat voor een traditioneel hollands kerstmenu door kan gaan. Niet te moeilijk en je kunt veel voorbereiden.

De tomatensoep kan je van te voren maken, net als de cashewroom en de kruidenboter.
De onderdelen van de wintersalade kan je een dag van te voren bereiden, je hoeft het op het laatste moment alleen nog samen te voegen.
De seitan-wellington is echt fantastisch! Een hele smakelijke rollade van champignons, bietjes en kidneybonen, met mosterd en een paddenstoelenpuree in bladerdeeg gerold. Met dank voor het recept aan fullofplants.com.
Je kunt hem op de dag zelf het best voorbereiden, zodat je hem ’s avonds alleen nog in de oven hoeft te zetten. De bijgerechtjes kan je zo ingewikkeld of simpel maken als je zelf wilt. Hasselback aardappelen kan je tegenwoordig kant en klaar kopen en staan er heel mooi bij. Of maak van te voren een aardappel-pompoenpuree die je in de oven opwarmt om een knapperig korstje te krijgen. Of gewoon gebakken aardappelen. En spruitjes en bloemkool uit de oven of even gestoomde broccoli.
De stoofpeertjes voor het dessert kan je als je wilt al een paar dagen van te voren maken, het ijs vind ik het lekkerst op het laatste moment gemaakt.
En om het goed af te sluiten een zelfgemaakte chocoladetruffel bij de koffie. Krijg je ook al zin in kerst?

Recept Afdrukken
Een kerstmenu om het leven te vieren
Porties
Porties
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *