Mangomousse, vegan, light en lekker

Een mango mousse die niet zwaar is van de room, niet zoet van de suiker maar toch heerlijk romig. En zoet.
Natuurlijk kan je een plantaardige mangomousse maken door kokosroom te kloppen met wat agavesiroop en dat te mengen met de gepureerde mango en laten opstijven. Ook erg lekker.
Maar deze mousse is een stuk lichter, bevat meer vitaminen en kan je zeker als ontbijt eten als je over hebt. Zonder schuldgevoel.

Zoete aardappel maakt het verschil. Gepofte zoete aardappel is zoet, een ander zoetmiddel is niet nodig. En gepureerde gepofte zoete aardappel is zijdezacht.
Limoensap en schil voegt nog wat vitamientjes toe en het benodigde zuurtje voor de smaak. Kokosroom maakt het geheel glad en nog iets romiger, en voor de eiwitten kan je nog silken tofu toevoegen aan de mix. Ook maakt dit het wat lichter en luchtiger.

Oh ja, en vergeet de mango niet! Mango bevat veel bètacaroteen en vitamine A en C. Magnesium en kalium (voor je bloeddruk en heel veel andere lichaamsfuncties) en veel fytonutrienten, anti-oxidanten die helpen om verschillende soorten kanker te verkomen.

Als je de gepofte aardappel van te voren maakt, is het toetje in een kwartiertje klaar om de koelkast in te gaan. Blijft hier een paar dagen goed. Maar zo lang hoef je echt niet te wachten, het is heerlijk om te delen. Of om voor ontbijt te eten, dus, met wat granola topping en wat vers fruit. Bosbesjes en framboosjes doen het hier goed bij.


Recept Afdrukken
Mangomousse, vegan, light en lekker
Porties
Porties
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *