Valentijnsdag is dit jaar extra speciaal nu het leven zo anders is dan normaal.

Normaal is het al heel fijn om even tijd voor elkaar te maken met een fles goede wijn, wat hapjes en een romantische film. En misschien een kadootje verpakt met rode linten en hartjes, een bos rode rozen en die hele lekkere chocolaatjes.

Maar nu zo veel mensen thuis werken is er al veel meer tijd voor elkaar, meer tijd om lange avonden samen goede films te kijken, meer tijd om te koken en lekkere dingen te eten. Dus het is lastiger om dat op Valentijnsdag nog bijzonder te maken.


Toch is het juist heel belangrijk om weer even stil te staan bij de liefde en eens na te denken over iets waarmee je iemand van wie je houdt (dit hoeft niet speciaal je partner te zijn natuurlijk, iedereen waarom je geeft!) echt kunt verrassen.

Misschien mist je geliefde wel bepaalde dingen die hij of zij altijd samen deed met een anderen, maar dat niet meer mogelijk is in deze lockdown. Dit geldt vooral voor ouders die extra voorzichtig zijn en soms bijna niet meer buiten komen. Als je iets kunt bedenken om dat te vervangen, maar dan samen of met het gezin, dan kan dat een prachtig kado zijn.
En als je weet dat de persoon waarvan je houdt het heel leuk zou vinden als je wat meer belangstelling toonde voor een onderwerp of een hobbie waar jij niet veel mee hebt. Nu je veel samen bent is het de tijd om daar eens samen mee bezig te zijn, of gewoon over te praten. Puur omdat je van elkaar houdt en geïnteresseerd bent in elkaar. Iets doen dat je niet zelf uit zou kiezen maar waar je je geliefde een plezier mee doet.

Wat ook heel fijn kan zijn, in plaats van een film kijken, eens praten over elkaars jeugd en gewoontes in huis. Er zijn altijd dingen die je nog niet van elkaar weet en het kan beide partijen veel inzicht opleveren over bepaalde gewoontes van elkaar, of waarom de ander dingen belangrijk vindt waar jij niets van snapt. Want je krijgt zoveel van huis uit mee. .

En lekker eten en drinken en een goede film kijken kan altijd nog natuurlijk. Of een spelletje doen (als dat niet standaard in ruzie eindigt 🙂 ). Of samen iets maken.

Hier wordt zondag eindelijk eens een zonnige dag na een lange periode van grijs en regenachtig weer, dus we zullen lekker naar buiten gaan om te mountainbiken. In een klein groepje en op 1,5 meter afstand van elkaar uiteraard :-). En dan verder lekker een beetje rommelen. Bij mij is koken altijd wel heel belangrijk om een dag speciaal te maken. Dat zit nu eenmaal in me. Of uit eten gaan, maar dat is in deze tijd niet mogelijk.

Ik denk aan pompoensoep met versgebakken volkorenbroodjes met walnoten en abrikozen met vegan roomkaas.

En als hoofdgerecht deze marokkaanse m’hanncha van Jamie Oliver met tomatensaus. Die kunnen we gezellig samen maken.

En chocolade lavacakejes na, dat hoort er echt bij op Valentijnsdag.

Ik zal jullie laten weten of het goed was!

Een goede relatie is heel belangrijk voor je gezondheid

Logisch. Als je relatie niet goed is levert dat stress op. Thuiskomen als de ander er is is niet meer leuk. Er is geen fijne sfeer en dat zo belangrijk, zeker als een drukke verantwoordelijke baan hebt of veel zorgen in het dagelijks leven.

En de stress van een slechte relatie zorgt weer voor ongezond eten, of voor meer alcohol drinken.
Dus als je van elkaar houdt, vier de liefde! En liefde is het mooiste kado dat je iemand kunt geven. Daar kunnen geen rode rozen of hartvormige chocolaatjes tegenop!

Wij zijn experts in het 24 uur per dag samen zijn, dat zijn we al sinds 2006 toen we samen op reis gingen en daarna samen deze glamping opgezet hebben in Portugal.
Natuurlijk is ons leven hier heel anders als een normaal leven in Nederland, maar het is ook niet allemaal vanzelf gegaan. Je moet leren om altijd samen te zijn, elkaars beste vrienden en zakenpartners en bedpartners. Maar als je het kunt, dan maakt het je relatie alleen maar veel intenser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *