Gezondheid is belangrijk, weet iedereen. Als je lekker in je vel zit is het leven leuker. En gezond leven is genieten van het leven , als je weet hoe het moet!

Vaak is het niet eens zo moeilijk om te weten wat je moet doen om gezonder te leven. Je weet het zelf misschien al heel lang. Of misschien heb je een lijst met richtlijnen meegekregen van een arts of van een dietiste. Maar om deze lijst in te voeren in je leven, je er aan te houden en je niet beperkt te voelen door alle dingen die je niet meer mag en de dingen die je juist moet, dat is het lastigste.
Vooral als je omgeving niet verandert, moet je sterk in je schoenen staan om zelf wel te veranderen.

Wat je moet leren is om je levenstijl zo aan te passen dat je leven minstens even leuk blijft, en kleine veranderingen in te voeren op een manier dat je ze vol kunt houden.
Dat betekent niet dat het makkelijk is. Jarenlange gewoontes vervangen vereist altijd enige wilskracht en doorzettingsvermogen. En voor sommige voedingsmiddelen en gewoontes geldt dat ze ronduit verslavend zijn, en kan je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen.
Daarom is het belangrijk om met kleine stapjes te werken. Als healthcoach kan ik je helpen om de stapjes die bij jou passen te bepalen en je vervolgens te begeleiden bij het inpassen in je leven en bij het volhouden.

Want uiteindelijk zal je merken dat een gezond leven een geweldig leven is. Niet een leven vol beperkingen zoals zoveel mensen nog denken, een leven waarin je niets leuks meer mag.
Maar juist een leven vol mogelijkheiden, waarin je je energiek voelt en heel lekker eet. Alleen anders dan voorheen.
En als je eenmaal gezond leeft, zal je merken dat de ongezonde gewoontes je steeds minder aanspreken. Als je ooit gestopt bent met roken zal je dit begrijpen. Als je er eenmaal echt overheen bent snap je niet meer dat je dit ooit zo belangrijk vond en zie je dat het leven zonder sigaret nog net zo leuk is.

Natuurlijk is je omgeving heel belangrijk in dit proces. Behalve dat steun vanuit je omgeving de veranderingen veel makkelijker maken, wil je niet altijd en overal de uitzondering zijn, je wilt nog gewoon mee kunnen doen. Hier je plaats in vinden die je gelukkig maakt is ook een onderdeel van het coachingstraject.

Lees meer over de mogelijkheden die een health coach kan bieden onder health coaching of klik hieronder om direct een afspraak te maken voor een gratis introductiegesprek of een vraag te stellen.