Ik wist zelf niet dat rauwe taart zo lekker kon zijn. Rauwe taart, meestal moet dat eerst opstijven in de vriezer, dan is het heel koud en niet snel klaar. Lekker in de zomer als een soort ijstaartje, maar niet als het buiten niet zo warm meer is.

Een paar weken geleden had ik echter niets meer voor bij de koffie, ook geen tijd meer om iets te bakken, en wel zin in appeltaart. Ik bedacht toen dit recept, met een bodem als een soort energieballetje, en daarop een tot stukjes gemalen appel. En het resultaat was verrukkelijk!
Dadels, havermout en walnoten, gepureerd tot een kleverige massa, vormen de bodem. Een appel in stukjes met wat kaneel, meer niet, heel fijn hakken in de keukenmachine als vulling erboven op. En om het af te maken, als een echte appeltaart, een klodder geslagen kokosroom erop. Maar zonder is het ook al heel lekker.

Appeltaart, zonder boter en suiker en witte bloem, maar zo lekker dat je het heel graag als vervanging zult willen gebruiken.

Rauw appeltaartje. een snel-klaar gebakje

De smaak doet denken aan oma's appeltaart, maar deze is in 10 minuten klaar en nog gezond ook!
Gang Gebak
Porties 2 taartjes

Ingrediënten
  

  • 4 dadels Liefst medjool, maar je kunt ze ook een half uurtje van te voren even onder warm water zetten.
  • 4 el havermout
  • 10 halve walnoten
  • 1 appel
  • snuf kaneel
  • Kokosroom (het stijve deel van een blik kokosmelk dat je bewaart hebt in de koelkast, even opgeklopt met wat agavesiroop)

Instructies
 

  • Hak de dadels in een keukenmachine tot kleine stukjes. Voeg dan de walnoten en de havermout toe en laat de machine draaien tot de kruimelige massa een beetje begint te plakken. Test of het goed is door te kijken of je een balletje kunt vormen. Valt het balletje uit elkaar dan moet het nog wat langer draaien. Het duurt even voor de dadels hun siroop en de walnoten hun olie vrijgeven.
  • Vorm 2 gelijke ballen van het dadelhavermout deeg en druk dit uit in 2 kleine taartvormpjes of druk ze direct uit tot een cirkel van ongeveer 8 cm op een gebakschoteltje
  • Snij de appel, indien biologisch met schil, anders geschild in partjes en verwijder het klokhuis. Doe de partjes in de keukenmachine (tussendoor afwassen niet nodig) en pulse tot kleine stukjes. Roer er een beetje kaneel door. Niet te lang, dan krijg je moes en teveel vocht!
  • Verdeel de appelstukjes over de taartbodempjes en druk het een beetje aan. Garneer eventueel met wat geslagen kokosroom of plantaardige slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept