Een echte reset voor je lichaam! Overvoer je lijf met voedingsstoffen en geef het zo de kans om tekorten aan te vullen en de opgeslagen afvalstoffen af te voeren.

Gaat één van de volgende dingen voor jou op?

 • Ik ben een paar kilo te zwaar en ik kom er maar niet van af.
 • Ik voel me niet helemaal fit.
 • Ik heb ‘s morgens geen zin om aan de dag te beginnen, ik blijf het liefst in bed, terwijl ik daar niet echt een reden voor heb.
 • Ik heb het idee dat mijn ontlasting beter of regelmatiger kan.
 • Ik heb kleine onverklaarbare klachtjes en pijntjes.
 • Ik voel me soms een beetje depressief zonder aanwijsbare reden.
 • Mijn haar zit futloos, mijn nagels breken snel, mijn huid straalt niet meer.
 • Ik wil graag gezonder gaan eten maar ik vind het lastig om vol te houden of zelfs maar te starten.
 • Ik besef dat een detox goed voor me zou zijn maar het ‘niet eten’ en het ‘niets mogen’ is een te grote drempel, het komt er niet van.

Dan is dit programma iets voor jou

In dit 28 dagen programma eten we alleen maar gezond en vullen daarnaast aan met suplementen in poedervorm, waardoor je je lichaam een nutritionboost geeft.

Door je dagelijkse voeding zo te kiezen dat het vol zit met alle bouwstoffen, vitamines, mineralen en fytonutriënten kunnen je cellen, en daarmee alle processen die zich in je lichaam afspelen, weer optimaal functioneren.
De zuur-base balans in je lichaam zal zich herstellen, wat heel veel onverklaarbare klachten en pijntjes op zal lossen.
Door veel vezels te eten voedt je je darmflora en bevorder je je darmwerking, waardoor je darmen zich reinigen en alle voedingsstoffen die je eet ook opgenomen worden. Daarbij produceren gezonde darmen meer serotonine wat ervoor zorgt dat je je ook psychisch beter voelt.

En omdat er nauwelijks stoffen binnenkomen waar je lichaam niets mee kan, geen nieuwe ‘toxische’ stoffen, is er alle tijd om opgeslagen afvalstoffen te verwijderen, de grote schoonmaak.
Alles bij elkaar geef je je lijf eigenlijk een reset.

Traditioneel eten, best gezond?

Als je geboren bent in de vorige eeuw, dan ben je opgegroeid met het idee dat de basis van je voeding uit koolhydraatrijke producten moet bestaan. Brood, pasta, rijst, aardappelen. Daarbij voldoende bouwstoffen, eiwitrijke voeding (vlees, vis, zuivel) en natuurlijk wat groenten en fruit ‘voor de vitaminen’. Dat gaf de schijf van 5 aan, dus zo zijn we gewend te eten.
Maar ondertussen is het inzicht behoorlijk veranderd, en wordt het belang van groenten en fruit steeds meer ingezien. Ze leveren niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook de oplosbare vezels die je darmen nodig hebben om gezond te blijven, en de fytonutrienten, anti-oxidanten onder andere, die we zo hard nodig hebben voor alle processen die zich in ons lichaam afspelen.
En die basis van koolhydraten, die blijkt toch wat minder gezond te zijn. Mede door alle geraffineerde, snelle, koolhydraten, die je bloedsuikerspiegel uit balans brengen en daarmee allerlei ‘welvaarts’ziektes veroorzaken.

In deze 28 dagen gaan we daarom koken op een andere manier, een manier die groenten centraal stelt. We eten wel koolhydraten, maar geen snelle en niet te veel. En we zorgen uiteraard ook voor voldoende proteïnen. Het is zeker geen hongerdieet. Dat maakt het namelijk lastiger vol te houden en de bedoeling is dat je het wel volhoudt.
Door zoveel groenten te eten worden tekorten aan bepaalde voedingsstoffen die alleen in groenten en fruit zitten aangevuld, waardoor processen in je lichaam weer geoptimaliseerd worden en je cellen sterker worden. Je darmflora, de bacteriën die in je darmen leven, krijgen meer te eten waardoor je darmwerking verbetert en al de goede voedingsstoffen die je eet ook in je bloed terecht komen.

Nutrition Boost

Om te zorgen dat je echt die ‘nutrition boost’ krijgt zonder de hele dag in de keuken bezig te zijn met schoonmaken, snijden en verwerken van kilo’s groenten en fruit maken we gebruik van supplementen, en wel het ABC-plan van het Oostenrijkse bedrijf Ringana.
Dit zijn 3 voedingssupplementen, in de vorm van 26 dagzakjes in poedervorm, die je oplost in water of in een shake of smoothie.


De A bevat hoofdzakelijk Anti-oxidanten, voor celbescherming en regeneratie.
De B bevat allerlei groenten- en zeewier extracten voor het herstellen van de zuur-base Balans in je lichaam.
De C staat voor Cleansing en bevat onder andere oplosbare vezels voor het voeden van je goede darmbacterieën, onoplosbare vezels voor het bevorderen van de spijsvertering en probiotica, oftewel extra ‘goede’ bacterieën.

Door het dagelijks nemen van deze, superverse en perfect samengestelde, poeders en daarnaast alleen maar gezond te eten en te snacken, geef je je lichaam een absolute ‘nutrition boost’ en geef je het de kans om alle opgeslagen afvalstoffen even lekker de deur te wijzen.

De Reset

In de eerste week van het programma gaat het vooral om het aanvullen van de voedingsstoffen zodat je cellen, en dus alle processen, weer optimaal kunnen functioneren. Doordat je weinig nutteloze of giftige stoffen binnenkrijgt gaat er ook geen energie en grondstoffen zitten in het verwerken hiervan.
Daarna kan je lichaam gaan opruimen. In de loop van je leven krijg je heel wat stoffen binnen die je lichaam op dat moment niet kan verwerken maar ook niets aan heeft. Deze worden tijdelijk opgeslagen, maar vaak komt er geen gelegenheid om ze alsnog op te ruimen. Nu is die gelegenheid er wel.

Je lever is je grootste ontgiftingsorgaan en je door alle voedingsstoffen ga je je lever helpen om alle afvalstoffen uit je lichaam te werken. Het kan gebeuren dat je je hierdoor wat minder fit of lekker gaat voelen. Dit zijn al die afvalstoffen die in je bloed komen. Daar moet je even doorheen, maar meestal duurt dat niet lang.

Het verschil met een sapvastenkuur.

Meestal wordt een detox geassioceerd met een paar dagen tot een week niet eten en alleen maar sapjes drinken. Dit is zeker niet verkeerd, ook hierbij krijg je via de sapjes veel voedingsstoffen binnen en doordat er bijna geen energie naar je spijsvertering gaat krijgt je lichaam de tijd voor een grote schoonmaak.
Het nadeel hieraan is dat je er eigenlijk voor op vakantie moet want er is veel doorzettingsvermogen nodig om dit thuis, in je normale leven, vol te houden. En zeker als je na deze kuur weer in je oude voedingsgewoontes vervalt is het effect minimaal.

Dit programma is er helemaal op gericht dat je het vol kunt houden. Uiteraard vereist het wel aanpassing in je leefstijl, je zult misschien meer met eten bereiden bezig zijn dan normaal en je zult tegen bepaalde dingen nee moeten zeggen. Dit wordt je echter zo makkelijk mogelijk gemaakt met recepten en tips en dagelijkse begeleiding. In 28 dagen heb je echt de tijd om veranderingen aan te brengen in je eetgewoontes, veranderingen die voor jou haalbaar zijn en vol te houden zijn.

Het schoonmaken van je darmen, belangrijk onderdeel van een detox, gebeurt door het Pack Cleansing, volledig natuurlijke voedingsvezels, aangevuld met probiotica, de juiste vitaminen en mineralen. En doordat je zoveel voedingstoffen binnenkrijgt zal je merken dat je vanzelf minder gaat eten, waardoor je darmen meer tijd krijgen voor de reiniging.

Wat krijg je allemaal als onderdeel van het 28-dagen programma:

 • Een intake-formulier zodat ik je voor de start persoonlijke tips kan geven.
 • ABC-packs.
 • Receptenboek met plantaardige recepten die in je detox passen voor ontbijt. lunch, diner en snacks
 • PDF met richtlijnen voor je detox
 • Wekelijks een plan met een menu voor de komende week, een boodschappenlijst en het dagplan om dit menu te bereiden.
 • Elke dag een video via whatsapp waarin ik je wat meer vertel over voeding, wat het doet in je lijf en tips en motivatie om gezonder te leven zonder het leven minder leuk te maken!

Kosten:

Ik ben op het moment bezig om dit programma aan te passen naar een 5-daags programma. Als je toch graag de 28 dagen wilt doen, het effect hiervan is uiteraard veel groter, stuur me dan een berichtje. De 28-daagse wordt een persoonlijk traject of een groepsprogramma bij meerdere deelnemers. De kosten zijn dan ook afhankelijk van het aantal deelnemers.

Ga je de uitdaging aan?
Stuur me een berichtje dat je geïnteresseerd bent en ik stuur je alle informatie die nodig is om van start te gaan, plus een vragenlijst. Ik wil graag weten wat voor eetpatroon je nu volgt om wat persoonlijke details aan je plan toe te voegen. Als je dit liever niet deelt dan is dat geen probleem trouwens, dan volg je het standaard plan.