Een health coach helpt je om een gezondere levenstijl te vinden die bij jou past en begeleidt je bij het invoeren van kleine wijzigingen in je leven op weg naar deze levenstijl.
Als je al van alles geprobeerd hebt, maar niets werkt of je houdt het gewoon niet vol, kan een healthcoach je helpen om een manier te vinden die wel helpt, en wel vol te houden is. Ook als je weet dat je gezonder moet gaan leven, maar geen tijd of energie hebt om je er zelf in te verdiepen.
Een health coach is geen diëtiste, en geen arts, maar kan je wel ondersteunen bij het volgen van de richtlijnen die je van je arts of diëtiste hebt meegekregen.

Primary foods

Ik ben een Integrative Nutrition Health Coach, ook wel holistische health coach genoemd, en kijk niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar alle andere aspecten in je leven die invloed kunnen hebben op je gezondheid. Primary food noemen we dat. Als je bijvoorbeeld veel stress hebt kan je zoveel broccoli eten als je wilt, gezond zal je je niet voelen.
En ook al kunnen deze omstandigheden niet altijd veranderen, de manier waarop je er op reageert kan wel veranderd worden.

Bio-individualiteit

Ik wil je eerst leren kennen. Omdat ik in de coaching sessies en het plan dat we samen opstellen er van uit ga dat iedereen verschillend is. Waardoor wat voor de één goed werkt bij de ander totaal geen effect heeft.
Daarbij heeft ook iedereen een eigen beeld bij een gezond leven, met andere doelen en prioriteiten. En ieder persoon heeft een ander leven, andere omstandigheden en waarden om rekening mee te houden.

Hoe doen we het?

 • In een introductie, een verkenningsgesprek, bespreken we je leven nu, wat je wilt veranderen en wat je wilt bereiken in je healthcoachingtraject.
 • Als we na deze intro besluiten samen verder te gaan stellen we je gezondsheidsdoelen op en bespreken we een toekomstbeeld waar je naar toe wilt groeien.
 • In onze 2-wekelijkse sessies samen, online of live, brengen we, stap voor stap, in kaart wat kunt veranderen en hoe je dit het beste kunt doen.
  In de gesprekken zal duidelijk worden wat jou in de weg staat om te veranderen en hoe je dit het beste aan kunt pakken of omzeilen.
 • In de tijd tussen onze gesprekken stuur ik je worksheets, informatie en video’s die voor jou van toepassing zijn.
 • Aan het eind van het programma ontvang je een overzicht van de sessies en een persoonlijk advies om verder te gaan.

Wat kost het ?

 • De introductiesessie van 25 minuten is gratis.
 • Een 3-maand programma met 6 tweewekelijkse coachingsessies van 50 minuten komt op € 497 (eenmalige betaling).
 • Een halfjaarprogramma bestaat uit 12 tweewekelijkse sessies en komt op € 947 (eenmalige betaling).
  Het grote voordeel van een halfjaarprogramma is dat je gedurende deze periode in allerlei situaties terecht komt waarin je het moeilijker kunt krijgen en waar we direct op in kunnen spelen. We kunnen terugvallen bespreken en een plan maken hoe hier mee om te gaan. In een half jaar maak je meer mee dan in 3 maanden.