Ons is in dit geval Joke en Nuts4Nutrition.

Eerst een stukje over Nuts4Nutrition

Nuts4Nutrition is ooit begonnen als een receptenblog om plantaardige recepten te delen en tegelijkertijd een database van recepten voor mezelf. Om 2 redenen is dit nooit wat geworden.
Ten eerste miste ik de motivatie om van elk gerecht iets moois te maken voor de foto, toch belangrijk voor een foodblog.
Ten tweede leerde ik ondertussen dus dat aan gezond leven meer vast zit dan gezond eten en wilde ik daar meer energie in steken.
Daarom vind je nu op Nuts4Nutrition nog altijd veel recepten, maar ook blogs over andere aspecten van een gezond leven.
En is het de site geworden van mijn health coaching praktijk, waar je de eerste stap kunt zetten om samen met mij een haalbaar plan op te stellen op weg naar een gezonde jij, een plan waarbij ik je kan begeleiden en je gemotiveerd kan houden.

Gezond eten is belangrijk, maar als je veel stress hebt en weinig tijd voor plezier, als je je regelmatig ongelukkig voelt, dan is gezond eten niet voldoende om je gezond te voelen.
Daarnaast is het belangrijk om te genieten. Richtlijnen waaraan je je van jezelf moet houden maar waar je niet gelukkig van wordt zijn lastig vol te houden. En als je geniet is het makkelijk om de juiste keuzes te maken. Vandaar ‘Learn to love a healthy life’. Blijf genieten, zorg goed voor jezelf. Hou van een leven dat ook van jou houdt.
Ik schrijf regelmatig blogs over voedingsweetjes en over het effect van je manier van leven op je gezondheid. En natuurlijk blijf ik recepten delen. Ik ben geen geweldige fotograaf maar misschien zal dit ooit beter worden. Ik hoop dat mijn gerechten er evengoed smakelijk uitzien!

Gezond leven is voor mij altijd een passie geweest. Door te leren over voeding, over de werking van het lichaam en over alle andere aspecten van het leven die invloed hebben op je welzijn is mijn begrip over gezond leven enorm veranderd. Het is zoveel meer als genoeg groenten eten, 1,5 liter water per dag drinken en voldoende bewegen.
Doordat ik me al jaren verdiep in de nieuwste onderzoeken over gezond leven ben ik veel vanzelfsprekend gaan vinden. Om me heen merkte ik echter dat de ideeën over gezond leven vaak achterhaald waren. Omdat mijn kennis ook aan anderen over te kunnen brengen ben ik in 2019 een opleiding tot Health Coach gaan volgen bij het Institute of Integrative Nutrition in New York, een opleiding die je behalve enorm veel informatie over voeding, dieëten en een gezonde levenswijze (lifestyle) ook leert om mensen die graag gezonder willen (of moeten) leven te begeleiden om stapsgewijs hun leven te veranderen op een individuele manier, een manier die bij hen past. 
Ik doe dit vanuit Portugal.

In 2006 hebben mijn man Peter en ik ons leven in Nederland achter ons gelaten om een wereldreis op de fiets te maken. Op het eind van onze reis besloten we om vanuit Portugal terug richting Nederland te fietsen, maar hebben we Portugal nooit meer verlaten. We kwamen terecht in een gebied aan de zuidwestkust waar we ons direct thuis voelden. Na een poosje op huizen te hebben gepast hebben we ons eigen stukje land gekocht, een klein paradijsje, en zijn we daar een glamping gestart, een B&B met luxe tenten zeg maar.
Ondertussen doen we dit al 11 jaar (in 2020) en wonen we hier samen met 4 honden, 4 katten en aantal kippen.

Om wat extra bij te verdienen ben ik ook voor onze gasten gaan koken. Ik was al heel lang vegetarisch en kookte daarom ook vegetarisch. Voor de meeste gasten geen probleem want in de restaurants hier krijg je voldoende vlees en vis en weinig groenten op je bord. Maar ik kreeg wel te maken met allerlei voedselallergiën, gluten, lactose en noten vooral. Om toch iedereen iets lekkers te kunnen bieden ben ik me gaan verdiepen in wat voeding in je lichaam doet.

En wat koken betreft, hoe gezonder ik ging koken hoe leuker het werd eigenlijk. En hoe meer complimenten ik kreeg over mijn gerechten. En hoe vaker ik te horen kreeg dat mensen graag met meer planten wilden koken, maar het lastig vonden in het dagelijks leven.
Dit was een belangrijke reden om te besluiten hier meer mee te gaan doen, mensen helpen gezonder te eten. En uiteindelijk is dit dus, door de aanpak van het Institute for Integrative Nutrition, gegroeid naar mensen te helpen gezonder te leven.

Zelf eet ik ondertussen grotendeels plantaardig. In mijn coaching merk je dit niet, ik houd rekening met ieder zijn leven en voorkeuren. Meer groenten eten en minder dierlijke producten is altijd één van de pijlers van gezonder leven, ook voor vleesetende coaches.
Mijn recepten zijn wel grotendeels plantaardig, maar ik zal altijd aangeven hoe je dit kunt gebruiken in jouw leven en wat je eventueel kunt toevoegen.

PS: wil je meer weten over onze Glamping, kijk dan op www.portugalnaturelodge.com.